Haberler

EBSAD KARİYER ATÖLYESİ - III

EBSAD KARİYER ATÖLYESİ III

             İlim Yayma Cemiyeti ve Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nin (EBSAD) birlikte, her yıl düzenlemiş olduğu Kariyer Atölyesi çalışmalarının üçüncüsü 02-05 Şubat 2017 tarihleri arasında, yurt içi ve Bosna Hersek’ten toplamda 135 öğrencinin katılımıyla, İstanbul’da gerçekleştirildi.

             Kamu, akademi ve özel sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak ve mesleki yönelimlerine rehberlik edecek programlar ihtisas alanlarında tecrübe sahibi uzmanlar eşliğinde yapıldı.

_155511922017_

             Haseki, Abdurrahman Gürse Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin Hoca’nın Kuran Tilaveti ile başlayan program, EBSAD Başkanı Şaban Karaköse’nin açış ve selamlama konuşması ile devam etti. 

_155641922017_

Konuşmasında yetişmiş insana olan ihtiyacı ve genç kuşaklara rehberlik etmenin önemini vurgulayan Karaköse, EBSAD Kariyer Programının böyle bir ihtiyacı karşılama misyonunu üstlendiğinin altını çizdi.

_155840922017_

             Prof Dr. Nihat Erdoğmuş Bireysel Kariyer Yönetimi başlıklı sunumunda öncelikle kişinin bilgi, beceri, ilgi, değer yargıları ve güçlü ve güçsüz yönlerini keşfetmesi; kendisi için kısa, orta, uzun dönemli hedefler ortaya koymasını ve buna göre eylem planlarını hazırlaması gerektiğine vurgu yaptı.

_16025922017_

 Akabinde Yönetim Psikolojisi Uzmanı İbrahim Zeyd Gerçik, Bir Yönetim Modeli Olarak Süleymaniye adlı uygulamalı seminer ve gezi çalışmasında, Osmanlı Yönetim Biçimini ve Geleneğini oluşturan temel değerlere atıflarda bulundu. 

_1622922017_

_16324922017_

Süleymaniye Külliyesinde gerçekleşen program vesilesiyle öğrenciler kendilerine aktarılan bilgileri yerinde gözlemleme imkânına sahip oldular.

_16754922017_

             Gençlik Çağında İtibar Yönetimi konu başlıklı semineri ile gençlik döneminin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, üniversite döneminde karşılaşılan maddi ve manevi zorlukların nasıl aşılabileceğini, bununla birlikte evliliğe hazırlık ve evlilik aşamasında dikkat edilmesi gereken konuları interaktif bir sunum ile ele aldı.

_161011922017_

             Programın ikinci günü, Tidef Başkanı Mustafa Yelek’in İlim Yayma Felsefesi adlı sunumu ile başladı. İlim Yayma Cemiyeti kurucularının ve o geleneğin yetiştirmiş olduğu anlayışın/ felsefenin geleceği şekillendirmedeki maddi ve manevi rolüne vurgu yapan Yelek davalarına adanmış yüce şahsiyetlerin hayatlarından birçok dersler çıkarılabileceğinin altını çizdi. Bu anlayışın tevekkül, ileri görüşlülük, samimiyet, kanaat, gayret gibi öne çıkan öz değerlerle yorulduğunu hatırlatan hocamız, ancak bu değerlere değer verenlerin değer üretebileceğini ve böylece hayırla yad edileceğini hatırlattı.

_161136922017_

             Akabinde Küresel Çağda Başarılı Gençler adlı sunumu ile programımıza teşrif eden Başbakanlık Müşaviri Kudret Bülbül konuşmasında mezun olacak öğrencilerin; meslek sınavlarına hazırlanan kişilerin dikkat etmesi gereken noktaları vurguladı. Ayrıca öğrencinin eğitim hayatı öncesinde ve sonrasında kendisi için neyin doğru ya da neyin yanlış olduğu gerçeğini önceden görebilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda kendi hayat tecrübelerinden de örnekler veren Bülbül, akademide başlayan meslek hayatını, sivil toplumla çalışmalarıyla nasıl desteklediğini ve buradan almış olduğu tecrübelerin daha sonraki diplomasi hayatına ne denli olumlu katkılar sağladığını belirtti. Katılımcıların da birçok soru ile katkı sağlamış olduğu program özellikle kamu ve akademide çalışmak isteyen öğrenciler açısından oldukça faydalı oldu.

_161255922017_

             Programın öğleden sonraki oturumu, Milli Eğitim Eski Bakanı, Prof Dr. Ömer Dinçer’in Kişilik, Değerler ve Kariyer adlı konferansı ile devam etti. Öğrencilere kendi hayatından da örnekler vererek bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Halil Cibran'ın; “Dünya durur değişim olmazsa, Değişim kör olur bilgiyle aydınlanmazsa, Bilgi bereketsizdir, eyleme dönüşmezse, Eylem boşunadır, sevgiyle yoğrulmazsa” dizelerini hatırlatarak gençlere kendilerine hedef koymalarını ve bu yolda yılmadan, kararlı bir şekilde, zamanın/çağın gereklerini de yerine getirerek çalışmalarını tavsiye etti.

Ayrıca, heves etmekle karar vermenin aynı  şeyler olmadığını, gençlerin kendi gelecekleri ile ilgili karar verip bu yolda sabır ve sebatla yürümelerinin önemli olduğunu ifade etti. Özellikle öğrencilik döneminde, sosyal faaliyetler aracılığı ile organizasyon, yönetim ve iletişim gibi alanlarda tecrübe kazanması gerektiğini dile getiren Dinçer akademik çalışmalar yürütmek isteyen talebelerin yabancı dil öğrenmeleri gerektiğine dikkat çekti.

_161426922017_

             Merhum Sabri Ülkerin hayatını, temel değerlerini, iş ahlakını anlatmak üzere programın misafiri olan Yıldız Holding A.Ş. Hukuk İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşkın, ise Sabri Ülker beyle olan hatıralarını dahil ederek yaptığı sunumunda,  özellikle Özel Sektörde kariyer yapmak isteyen öğrencilerimize model oluşturacak değerlendirmelerde bulundu. Müslümanca bir ticari hayatın nasıl sürdürülebileceğine, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışının nasıl oluşturulacağına, yerel piyasadan küresel piyasa geçişte dikkat edilmesi gerekenlere vurgu yaptı, iş hayatına yönelik soruları cevapladı.  

_161548922017_

             İYC Yönetim Kurulu Üyesi ve Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Kariyer ve Hizmet Düşüncesi başlıklı sunumunda hayatın insana sunduğu hizmet imkanlarına değindi. Asıl önemli olanın ehliyet ve liyakat olduğuna değinen Kışla, makam ve mevki peşinde koşmaktansa ürün ve hizmet verme derdinde olmanın daha ahlaki olduğuna dikkat çekti.  

_16170922017_

Bu programda ayrıca Kariyer Atölyesinin son gününe ev sahipliği yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Dr. İsrafil Kışla’nın daveti ile katılımcılarla kısa bir süre paylaşımlarda bulundu. Lisan eğitimi sonrası akademik ve uzmanlık çalışmaları için yapılması gerekenlere değinen Ekren, katılımcıları kariyer planlamalarına olumlu etki edecek böylesi bir programa iştiraklarından dolayı tebrik etti.

_161836922017_

             Ebsad Kariyer Atölyesinin final programı ise Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ın Akademide Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı adlı semineri ile yapıldı. Programın ilk dakikalarından itibaren dinleyicileri kendisine çekmeyi fazlası ile başaran Aytaç, akademisyenlikte başarının zekadan çok disiplinli bir çalışmanın eseri olduğunu vurguladı. Koro olmanın bile bir disiplin işi olduğunu, bir ahenk ve birlikteliğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden konuşmacımız, bu örneği bir simülasyon eşliğinde gösterime sundu. Bir grup ögrencinin koro, bir grup ögrencinin ise orkestra şefliğine soyunduğu dakikalarda, tüm katılımcıların iştirakiyle söylenen ‘Anadolu Deyince’ adlı şiir programın finaline renk kattı.

_162026922017_

             Ebsad Kariyer Atölyesi katılımcılarının değerlendirmelerini ve önerilerini öğrenmek adına hazırlanan anket çalışmasının tamamlanmasının ardından, topluca çekilen fotoğraflar ve hediye takdimleri ile son buldu.





Görüntülenme: 2507