Haberler

6. Genel Kariyer Atölyesi Gerçekleştirildi

Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) ile İlim Yayma Cemiyeti’nin, her yıl düzenlemiş olduğu Kariyer Atölyesi çalışmalarının altıncısı 28 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında, yurt içi ve yurt dışından toplamda 150 öğrencinin katılımıyla, İstanbul’da gerçekleştirildi.


_132956422020_

 

Kamuda, akademide ve özel sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak ve mesleki yönelimlerine rehberlik edecek programlar ihtisas alanlarında tecrübe sahibi uzmanlar eşliğinde yapıldı.


_133016422020_

 

EBSAD Başkanı Şaban Karaköse’nin açış konuşması ile başlayan programda daha sonra, Sosyolog – Yazar Abdurahman Arslan’ın “Dünyaya Müslümanca Bakmak” isimli seminer ile devam etti. Akabinde Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş “Bireysel Kariyer Yönetimi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Erdoğmuş, sunumunda; öncelikle kişinin bilgi, beceri, ilgi, değer yargılarının bilinmesi, güçlü ve zayıf yönleri ile bireyin kendisini tanımasının önemine vurgu yaptı. Kendini çok yönlü tanıyan bireylerin ise uzun soluklu hedefler doğrultusunda bir hazırlık süreci yürütmeleri gerektiğinin önemli olduğunu belirtti.

 _133035422020_


Akabinde Yönetim Psikolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Zeyd Gerçik, “Süleymaniye Külliyesinde Yönetim ve Liderliği Okumak” adlı uygulamalı seminer ve gezi çalışmasında, Osmanlı Yönetim Biçimini ve Geleneğini oluşturan temel değerlere atıflarda bulundu. Süleymaniye Külliyesinde gerçekleşen program vesilesiyle öğrenciler kendilerine aktarılan bilgileri yerinde gözlemleme imkânına sahip oldular.


_133059422020_

 

Programın ikinci günü, İYC Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, “İş, Kariyer ve Hizmet” başlıklı sunumunda hayatın insana sunduğu hizmet imkânlarına değindi. Asıl önemli olanın ehliyet ve liyakat olduğuna değinen Kışla, makam ve mevki peşinde koşmaktansa ürün ve hizmet verme derdinde olmanın daha ahlâki olduğuna dikkat çekti. 


_133119422020_

 

Kamuda Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı adlı semineri ile programımıza katkı veren Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında mezun olacak öğrencilerin; meslek sınavlarına hazırlanan kişilerin dikkat etmesi gereken noktaları vurguladı. Ayrıca öğrencinin eğitim hayatı öncesinde ve sonrasında kendisi için neyin doğru ya da neyin yanlış olduğu gerçeğini önceden görebilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Bu doğrultuda kendi hayat tecrübelerinden de örnekler veren Aydoğdu, TRT’ de başlayan meslek hayatını, sivil toplumla çalışmalarıyla nasıl desteklediğini ve buradan almış olduğu tecrübelerin daha sonraki diplomasi hayatına ne denli olumlu katkılar sağladığını belirtti. Katılımcıların da birçok soru ile katkı sağlamış olduğu program özellikle kamuda çalışmak isteyen öğrenciler açısından oldukça faydalı oldu.


_133140422020_

 

Programın öğleden sonraki oturumu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Faruk Taşçı’nın; “Akademide Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı” adlı konferansı ile devam etti.  Taşçı konuşmasında gençlere kendilerine hedef koymalarını ve bu yolda yılmadan, kararlı bir şekilde, zamanın/çağın gereklerini de yerine getirerek çalışmalarını ve bu konuda da kendilerine örnek teşkil edecek rol model olarak Sabahattin Zaim’ i almalarını tavsiye etti.


_13322422020_

 

Merhum Sabri Ülker’in hayatını, temel değerlerini, iş ahlâkını anlatmak üzere programın misafiri olan Yıldız Holding Kamu İşleri Müdürü Av. Fırat Oktay, Özel Sektörde ÜLKER Markası Tarihçesi, Yönetim Felsefesi ve İlkeleri başlığı altında yaptığı sunumunda, özellikle Özel Sektörde kariyer yapmak isteyen öğrencilerimize model oluşturacak değerlendirmelerde bulundu. Müslümanca bir ticari hayatın nasıl sürdürülebileceğine, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışının nasıl oluşturulacağına, yerel piyasadan küresel piyasaya geçişte dikkat edilmesi gerekenlere vurgu yaptı, iş hayatına yönelik soruları cevapladı. 


_133219422020_

 

Atölye programının son etkinliği olan Sektörel Panel oturumunda İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Müdürü Kurtuluş Öztürk’ün moderatörlüğünde; İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Doğan hocamız Akademide Kariyer imkânları, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı Kamuda Kariyer imkânları ve Kalyon Ajans’ın sahibi Hasan Yılmaz beyin Özel Sektör iş sahası hakkında genel bilgilendirme, zorluklar ve mücadele ederken nelere dikkat edildiği hakkında bilgilendirme sonrasında öğrencilerle soru-cevap şeklinde devam etti.


_133238422020_

               

6. Genel Kariyer Atölyesi programının değerlendirme ve kapanış konuşmasını yapmak üzere TİDEF Başkanı Mustafa Yelek program hakkında genel değerlendirmelerde bulunduktan sonra topluca çekilen fotoğraflar, katılım belgesi ve hediye takdimleri yapıldı.


_13334422020_

 

Genel Kariyer Atölyesi katılımcılarının değerlendirmelerini ve önerilerini öğrenmek amacıyla hazırlanan online anket çalışmasının doldurulmasıyla program son buldu.


_133355422020_


Programın Amacı:

Anadolu Kariyer Programının genel amacı, Anadolu ve Saraybosna’da okuyan İlim Yama Cemiyeti yurtlarında konaklayan öğrencileri, üniversite hayatı içerisinde bir birey olarak ait olduğu medeniyetin değerlerini içselleştirmesini desteklemek ile kariyer geliştirme ve planlamanın becerileri konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla her yıl ara dönemde 1.Kademe öğrencileri (1 ve 2.Sınıf lisans öğrencileri) için seçeceği sektöre yönelimine katkı sağlamak sektörleri tanıtmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağmak adına Genel Kariyer Atölyesi düzenlenmektedir.

 

Bu yıl 28 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında İstanbul Sütlüce Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Genel Kariyer Atölyesi Anadolu ve Saraybosna’dan toplamda 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program detayları ve bilgileri aşağıdaki afişte yer almaktadır.

Program İçeriği:

1.            Dünyaya Müslümanca Bakmak – Abdurrahman Arslan

2.            Bireysel Kariyer Yönetimi – Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş

3.            Süleymaniye Külliyesinde Yönetim ve Liderliği Okumak – Dr. İbrahim Zeyd Gerçik

4.            İş, Kariyer ve Hizmet – Dr. İsrafil Kışla

5.            Kamuda Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı – Mv. Cengiz Aydoğdu

6.            Akademide Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı – Doç. Dr. Faruk Taşçı

7.            Özel Sektörde Ülker Markası Tarihçesi, Yönetim Felsefesi ve İlkeleri – Av. Fırat Oktay

8.            Sektörel Panel

Akademi – Dr. Mehmet Ali Doğan

Kamu – Dr. Hasan Taşçı

Özel Sektör – Hasan Yılmaz



Görüntülenme: 1269