Haberler

Öğretmenlik Vizyon Programının Son Durağı Konya Oldu

Üniversitelerin farklı fakültelerinde okuyan ve gelecekte öğretmen olmak isteyen öğrencilere yönelik "Öğretmenlik Vizyon Programı” 22 Mart 2014 te Konya da icra edildi.

Konya Programı

 

Öğretmenlik Vizyon Programının Son Durağı Konya Oldu

Üniversitelerin farklı fakültelerinde okuyan ve gelecekte öğretmen olmak isteyen öğrencilere yönelik "Öğretmenlik Vizyon Programı” 22 Mart 2014 te Konya da icra edildi. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nin, İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi ile birlikte organize ettiği “Geleceğin Öğretmenlerine Öğretmenlik Vizyon Programı öğretmen adayı üniversiteli öğrencilerden ve öğretmenlerden yoğun talep gördü.

Açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi Eğitim Müdürü Adem SELEŞ’in yaptığı program Mevlana Kültür Merkezi,  Sultan Veled Salonu’nda gerçekleşti.

Günün ilk sunumunu Eğitimci Yazar ve Öğretmen Muhammet Yılmaz gerçekleştirdi. Öğretmenlik tecrübelerini araştırma ve incelemeleri ile besleyerek keyifli bir sunuma dönüştürdüğü seminerinde Muhammet YILMAZ “Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri” ile bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Verilen aranın ardından, “Eğitimde Etkili İletişim” başlıklı sunumu ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar öğretmen adaylarına iletişimin önemi ve değerini anlattı.

  

İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubemizin ikram ettiği öğle yemeğinin ardından programa devam edildi.

“Öğretmenin Eğitim ve İnsan Felsefesi” sunumu ile Prof. Dr. Aytaç Açıkalın öğrencilere zengin bir deneyim yaşattı. İlkokul öğretmenliği, milli eğitim müdürlüğü, eğitim fakültesinde hocalık gibi önemli deneyimlere ve kıymetli bilgilere sahip olana Açıkalın geleceğin öğretmenlerine ışık tuttu.

Günün son seminerinden sonra seminer programına katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.



Görüntülenme: 1832