Haberler

Öğretmenlik Vizyon Programı bu hafta sonu da Elazığ'da yapıldı.

Öğretmenlik Vizyon Programı Fırat Üniversitesinde

Üniversitelerin farklı fakültelerinde okuyan ve gelecekte öğretmen olmak isteyen öğrencilere yönelik"Öğretmenlik Vizyon Programı” 13 Nisan 2014 te Elazığ’da icra edildi. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nin, İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi ile birlikte organize ettiği “Geleceğin ÖğretmenlerineÖğretmenlik Vizyon Programı öğretmen adayı üniversiteli öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

_144441642014_

Açılış konuşmasını Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat ÇOLAK’ın yaptığı program,  Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans  Salonu’nda gerçekleşti.

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Mehmet Çiçek, Eğitim Müdürü Abdullah Çetinkaya ve İlim Yayma Cemiyeti Yurt Müdürü Mehmet Kaya Demir programda hazır bulundular.

_14731642014_

Günün ilk sunumunu Eğitimci Yazar ve Öğretmen Ahmet Çağlayan yaptı.  Öğretmenin insan ve toplum hayatındaki kritik önemine değinen Çağlayan, eğitimi ise; “çocuğun kalbindeki saf cevheri koruma etkinliği ve akıl ve şahsiyeti cilalamak ve kuvvetlendirmek” olarak tanımlayan yaklaşımlardan bahsetti.

_149151642014_

Günün ikinci seminerini “Eğitimde Etkili İletişim”başlıklı sunumu ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar verdi.  “İnsana her istediğimiz şekli veremeyiz, ona etki etmemizin bir sınırı vardır diyen Otrar,  İnsana ilişkin algımızın öğrencilerimize yaklaşımımızı farklılaştıracağına”  değindi.

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubemizin ikram ettiği öğle yemeğinin ardından programa devam edildi.

_141501642014_

“Öğretmenin Eğitim ve İnsan Felsefesi” sunumu ile Prof. Dr. Aytaç Açıkalın öğrencilere zengin bir deneyim yaşattı. İlkokul öğretmenliği, milli eğitim müdürlüğü, eğitim fakültesinde hocalık gibi önemli deneyimlere ve kıymetli bilgilere sahip olana Açıkalın geleceğin öğretmenlerine ışık tuttu.

Şeyh Galip’ten, Mevlana’dan, Mehmed Akif’ten, Yunus Emre’den özenle seçip sunumuna yerleştirdiği dizeler ile Açıkalın gönüllerde ve zihinlerde hoş bir sada bıraktı.

_1417291642014_

Günün son seminerinden sonra seminer programına iştirak tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.



Görüntülenme: 1976