Haberler

Öğretmenlik Vizyon Programı Kahramanmaraş İlimizle Devam Etti.

Öğretmenlik Vizyon Programı Kahramanmaraş’ta

 “Muallim meselesi , maarif davamızın ana meselesidir. Maarifi yapacak olan muallimdir. Şayet değerlendirilmezse, maarifi yıkan da o olur”          ( Nurettin Topçu, Türkiye’nin Maarif Davası, S.95)

Nurettin Topçu, milletimizin üç asırdan beri geçirmekte olduğu buhranların sebebi ve kaynağının kültür ve maarif sahasında aranması gerektiğine işaret eder.

Öğretmenlik Vizyon programlarımız bu sahaya mütevazı bir katkı sunmak amacına matuftur.

Mesleki kariyerine öğretmen olarak devam etmek isteyen öğrencilere yönelik olarak düzenlenen, “Geleceğin Öğretmenleri İçin Öğretmenlik Vizyon Programı 17 Mayıs’ta  Kahramanmaraş’ta  düzenlendi.

_1118202362014_

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda gerçekleşen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programın açış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Niyazi CAN yaptı. İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şube BaşkanımızMehmet Ali ÖZTÜRK ev sahibi olarak bir takdimde bulundular.

_1119432362014_

Programda Eğitimde "Etkili İletişim" başlıklı bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa OTRAR iletişim kanallarının tamamını etkili ve verimli kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Günün ikinci seminerini “Değerler Eğitimi, Temeller ve Uygulama” başlığı ile Prof. Dr. Halil EKŞİ yaptı. EKŞİ şunlara değindi; önemli olan değerlerin tanınması ve bilinmesinden ziyade onların içselleştirilmesi ve davranışlarımızda belirleyici olmasıdır. Değerler Eğitimi adaletin tanımını yapan bireyden ziyade adil davranabilen bireyi yetiştirmeye dönük olmalıdır.

_112202362014_

 İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubemizin ikram ettiği öğle yemeğinin ardından programa devam edildi.

“Öğretmenin Eğitim ve İnsan Felsefesi” sunumu ile Prof. Dr. Aytaç Açıkalın öğrencilere zengin bir deneyim yaşattı. Eğitim ve eğitimi ilgilendiren diğer disiplinlerde yaşanan son gelişmeleri, yeni yaklaşımları kendi zengin tecrübeleri ile harmanladığı sunumunda geleceğin öğretmenlerinde heyecan ve aşk uyandırdı.

_1126582362014_

     Bu alanda görev yapacak kişilerin okuması gereken eserler ve günlük hayatta okulda uyulması gereken kurallara değindiği sunumu dinleyicilerin beğenisini kazandı.




Görüntülenme: 1655