Haberler

EBSAD KARİYER AKADEMİSİ

II. Kariyer Atölyesi Sona Erdi.

EBSAD KARİYER AKADEMİ

II. Kariyer Atölyesi Sona Erdi

İlim Yayma Cemiyeti’inin, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği ile beraber yürüttüğü Ebsad Kariyer Programı’nın, temel etkinliklerinden biri olan “Kariyer Atölyesi”  29-31 Ocak tarihlerinde İlim Yayma Cemiyeti Yusuf Türel Ortaöğretim Yurdu’nda gerçekleşti. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve mesleki yönelimlerine önderlik etmeyi amaçlayan programa, Afyon, Bursa, Erzurum, Sakarya, Saray Bosna, Kayseri ve Trabzon yurtlarından 150 öğrenci katıldı.

_142517422016_

Program açılışında eşsiz bir Kur’an-ı Kerim Tilavetinde bulunan Haseki, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN Hoca, tilavet ettiği Yusuf Suresi bağlamında öğrencilerimize nasihatlerde bulundu. Hz Yusuf’un (a.s) hayatından alınacak ibretlere ve onun hayatından, hayatlarımıza aktarılacak değerlere vurgu yaptı.

_142920422016_

Açış ve selamlama konuşmasını EBSAD Başkanı Şaban KARAKÖSE yaptı. Ebsad Kariyer Programının ortaya çıkış nedeni, üzerine oturtulduğu yaklaşımlar ve Programı özgünleştiren yönlerine değindiği konuşmasında, ülkemizin iyi yetişmiş insana olan ihtiyacı ve genç kuşaklara rehberlik etmenin önemi üzerinde durdu.

_143128422016_

Prof. Dr Bedri GENCER’in sunduğu “Geleceğin Toplumu’na Yolculuk” konferansında, insanın fıtrata dönmesinin önemine vurgu yapıldı. Dinin yaşam alanı olarak kültür, kültürün temel oluşturucusu olarak dil ve bu ikisi arasında ki ilişkinin yoğunluğu ele alındı.

_143235422016_

Yönetim Psikolojisi Uzmanı İbrahim Zeyd GERÇİK’in uygulamalı olarak yaptığı seminer ve gezi çalışmasında, “Bir Yönetim Modeli Olarak Süleymaniye” başlıklı sunumunda, Osmanlı Yönetim Biçimini ve Geleneğini oluşturan temel değerler ele alındı. Osmanlı’nın insan yetiştirme tarzı, temel değerlerin insanın içsel yapısına bir pusula olarak yerleştirilmesi  ve akabinde sistemlerin ve şehirlerin inşaası yaklaşımı ele alındı.

_143235422016_

Toplumsal hayatın düzeni ve bireylerin iç huzurunu yakalayabilmeleri, kişinin kendisi ve çevresi ile sağlıklı ilişkiler kurması ile doğru orantılıdır. Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç YAMAN'ın "Karşı Cins ile İlişkiler" başlığı altında ele aldığı interaktif söyleşisinde, temel değerler ve dikkat edilecek hususlar ele alındı.

_143235422016_

Programın ikinci gününde öğrencilerimize hitap eden İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf TÜLÜN, doğuştan getirilen yeteneklerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, ülkemiz insan kaynağının daha nitelikli olması gerektiğini belirterek, gençlerin bu konuda daha gayretli olmaları gerektiğini ifade etti. Sırf kendisi için yaşamayan, yaşatma idealine sahip bir insan modelinin insanlığın kurtuluş ümidi olacağını sözlerine ekledi.

_143235422016_

“Özel Sektörde Model Şahsiyet” olarak ele alınan Merhum Sabri Ülker’in hayatını, temel değerlerini, iş ahlakını anlatmak üzere programın misafiri olan Yıldız Holding A.Ş. Hukuk İşleri Genel Müdürü İbrahim TAŞKIN, Mağfur Sabri Ülker beyle olan hatıralarını dâhil ederek yaptığı sunumunda onun tevekkül, ileri görüşlülük, kanaat, gayret gibi öne çıkan değerlerini yaşanmışlıklar üzerinden dile getirdi.

_143235422016_

Kariyer yönelimi olarak Kamu Sektörü’nü tercih edecek öğrencilerimize yeni ufuklar sunmak üzere programa teşrif eden Milli Eğitim Eski Bakanı Prof Dr. Ömer DİNÇER hayata iyi hazırlanmak, öğrencilik yıllarını verimli değerlendirmek ve adil olmak üzerine bina ettiği konuşmasında Bakanlığı ve Başbakanlık Müsteşarlığı esnasında yaptığı reformları ve direnç noktaları üzerinden yöneticilik dersleri verdi.

_143235422016_

Kariyer yönelimi olarak Akademi’yi tercih edecek öğrencilerimize Merhum Sabahattin Zaim Hoca’yı anlatmak üzere programa katılan, Prof. Dr. Sedat MURAT, Sabahattin Zaim Hoca’nın ileri görüşlülüğü, hoş görüsü, aksiyonerliği, vefası ve temel hedef olarak ortaya koyduğu insanı kamil fikrini işledi.

_143235422016_

“İş, Kariyer ve Hizmet Düşüncesi” başlıklı sunumunda İYC Yönetim Kurulu Üyesi ve Artvin Milletvekili Dr. İsrafil KIŞLA hayatın insana sunduğu hizmet imkânlarına değindi. Asıl önemli olanın ehliyet ve liyakat olduğuna değinerek makam ve mevki peşinde koşmaktansa ürün ve hizmet verme derdinde olmanın daha ahlaki olduğuna değindi. Kendisi ile iyi geçinilen ve eseri ile anılan insan olmanın ehemmiyetini hatıralar eşliğinde öğrencilerimiz ile paylaştı.

_143235422016_

Kendini tanıma, günü anlama, geçmişi yorumlama, geleceğe ilişkin tasarım ve tasavvurda bulunmanın imkanları bağlamında “Tarih ve Medeniyet İlişkisi” başlıklı konferans gerçekleştiren Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU tarihi okuma ve anlamanın bir metodoloji gerektirdiğini, insanın kendine ilişkin sağlam bir kanaati olması gerektiğini, insana bir nimet olarak sunulan aklın eylem halinde olması gerektiği üzerine çözümlemelerde bulundu. Kuşkucu ve analitik bir okumanın ve bilgiye kayıtsız kalınamayacağının üzerinde durdu.

_143235422016_

Programın son gününde yapılan atölye çalışmaları öğrencilerimizin gelecek tasavvurlarını belirginleştirmelerine yönelik bir beyin fırtınası şeklinde gerçekleşti.

_143235422016_

Kamu Yönetiminde Kariyer yapmayı planlayan öğrencilerimiz Bayrampaşa Kaymakamı Osman CANBABA ve TİDEF( Türkiye İlahiyat Tedrisatına yardım eden Dernekler Federasyonu )Başkanı Mustafa YELEK ile bir araya geldiler.

Özel Sektörde Kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilerimiz Dr. Ali Osman UYMAZ ile özel sektörün bugünü ve geleceği üzerine mülahazalarda bulundular.

_172737422016_

Kariyer Yönelimi Akademi’den yana olan öğrencilerimiz, ihtiyaçlar, yetkinlikler ve yeni gelişmeler ışığında Prof. Dr. Halil EKŞİ ile akademinin geleceğini ele aldılar.

_143235422016_

Program değerlendirme anketinin yapılması ve katılım belgelerinin dağıtılmasıyla son buldu.





Görüntülenme: 1991